Apies kijken , links rijden, Soccer City Stadium , weekendje Country Side EN braaien!
Ten eerste ontzettend tof om alle reacties te lezen op mijn blog, bedankt daarvoor en blijf vooral reageren:-). !!!
We zijn maandag naar de dierentuin in pretoria gegaan. Nu ik erover nadenk is het wel vreemd om naar een dierentuin te gaan in een land waar alle dieren los om je heen
lopen, maar het is makkelijk en een goede daginvulling;)…
Het was meer de wandeltocht er naar toe die “interessant” was. We moesten door het centrum en directe omgeving van pretoria lopen om naar de zoo te gaan. Deze ligt naast een wijk die vrij arm en
overwegend zwart is. Op het moment dat je als blanke door zo’n wijk loopt val je op, dit betekent: Horloges afdoen, camera+ portemonnee verbergen en doen alsof je zelfverzekerd bent en je niks
anders gewend bent. Dankzij onze Personal Navigator Wendy kwamen we gewoon daar aan. foto's dierentuin
pretoria.
Dinsdag zijn we gaan lunchen met Tertius, Lira (en leoneee ofzo). We kregen voor het eerst ECHTE Zuid Afrikaanse bobotie voorgeschoteld. Deze was echt herrlich!. Daarma zijn we auto’s gaan huren. Onze nieuwe aanwinsten zijn 2 volkswagen golf chico’s. En rijden in Zuid Afrika is wat anders dan in de uitgestorven straten van Posterholt. Er zit geen stuurbekrachtiging in deze autotjes dus je trekt je stuur onnozel om een bocht te maken. Daarnaast betrap ik me er vaker op dat ik steeds met mijn rechterhand wil schakelen terwijl de pook links zit. Gelukkig heb ik een goede reisverzekering afgesloten in Nederland….
Verder hadden we die avond nog een presentatie om iedereen voor te stellen.
Woensdag gingen we met Maryna naar het apartheidsmuseum. Dit is een museum over de strijd van de ANC om de apartheid af te schaffen.Daarna gingen we naar het Soccer City Stadium in Johannesburg (voor de ontwetenden: het stadion waar Arjan Robben ons net niet naar de beker leidde. En je word er keihard mee geconfronteerd hier). We mochten eigenlijk niet naar binnen, maar omdat we voor een “studie voor de university of Pretoria” foto’s moesten maken hebben het hele stadion gezien van de businessclass tot de dugout. Soccer City Stadium foto's.
Donderdag zijn we naar onze stage adressen gegaan. Daarnaast heeft Maryna Afrikaans gekookt voor ons. de kaapse wijn blijft goed smaken.
Vrijdag/ Zaterdag/ Zondag.
Dit weekend gingen we in onze nieuwe reisvriend landinwaarts richting Ottosdal en Boschpoort. Daar werd een marathon gehouden, en omdat we fysio’s zijn mochten we daar helpen. Deze dorpjes liggen 350km te westen van Pretoria. Natuurlijk reden we verkeerd, waardoor een 4 uur trip eindigde in een 6 uur trip. Maar dit maakte voor mij niet veel uit want het was relaxt om door deze regio te rijden. Als je een half uur buiten de stad bent , rijd je in een gebied waar een paar dorpjes liggen en voor de rest helemaal NIKS, behalve hier en daar wat putholes in de wegen die je beter kunt ontwijken.
Voordat we in Ottosdal waren zijn we eerst bij een lion farm langs gegaan. Daar hadden we een Safari. De safari was ok, maar het avontuurlijke begon pas toen de motor van de jeep afsloeg en we deze een berg af moesten duwen om vervolgens weer snel erop te springen. Gelukkig zaten alle aanwezige leeuwen achter een hekje. foto's trip en Safari.
In het dorpje Ottosdal was het evenement en in Boschpoort bleven we slapen bij een of andere rijke stierenfokker. Het was een super groot huis incl jaccuzi en
hobbit-deur, waar ongeveer 15 mensen bleven slapen. Ottosdal foto's
We hebben daar nieuwe mensen ontmoet die ook fysiotherapie doen in Pretoria. Hiermee hebben we afgesproken dat we in Pretoria stadion rugby gaan kijken. Rugby is trouwens de grootste sport
hier onder de Afrikaners. Springboks is het nationaal team waarvan je alles kunt kopen hier.
Het dorpje Ottosdal en zijn bevolking is echt Mofert in het kwadraat. De mensen waren heel aardig maar ontzettend conservatief en religieus. We kregen zelfs allemaal
een houten kruis mee, (die nu in de achterbak ligt van onze Golf). Het deed me eerder aan een texaans dorpje denken dan aan Zuid Afrika.
Op zondag zijn we teruggereden en hebben we het verder rustig aan gedaan.
Maandag avond hadden we een traditionele braai met 30 man. Om 7 uur zou t beginnen, om 10 uur aten we pas. Het was echt een multiculti avond. Nederlands, GERMAN, fransen, mother russia, Zuid Afrikanen, Saudi Arabië, Mozambique, Denemarken. Wat op het programma stond was: maeliepap (maispap) braai broodjkie ( bbq broodje) boerewors en skaapvlees. Was prima! Goede avond gehad!!.braaaaaaai.
In mijn volgende blog licht ik mijn Stage toe. Oh en dan nog wat, ik ga heeeel misschien naar U2 in soccer city stadium volgende week. OHYEAH! maar het kan goed zijn dat ik geen kaartje krijg. Keep u updated…..
Huubsche, supertof als je naar U2 kan, boahh gewoon daar de toffe concerten meepikken, tussendoor een bietje braaien en sjieke foto's knippen! Gigantisch wat je allemaal doet, doet en vooral doet, dus zeker blijven doen he hihi! En zeker erover updaten, want dan worden die winterse dagen toch een bietje tropischer! Fysiotherapieze en have lots of fun! xx
Woor ut noe vakantie of stage? Hub ut woard fysiotherapie pas eine keer veurbie zeen komme namelijk.......
Nja vakantie of stage, t is in jidder geval super vet watse duis en mitmaaks! Bun al benuujd noa de volgende story!
xx
Ha Huub, wat een geweldig verslag. Wat heb je weer mooie foto's gemaakt. Ik dacht dat je gewoon ging werken daar. Geniet er maar van dit komt nooit meer terug. Wij zullen alles met plezier volgen en lezen.
Groet Wies en ome Jan
Ha die Huub,
sjiek sjiek die verhalen!! Als je Agnes ziet, wil je haar dan heeeel veel groetjes van mij doen (Peggy uit Maastricht? 2006..). Geweldig die verhalen en heerlijk en ook een beetje jaloers hoor....! Ik heb trouwens bij de fysiotherapeut in het stadion van de Blue Bulls gewerkt 1 halve dag per week. Als je zijn email wil, let me know.
En vooral genieten van al het moois dat Suid-Afrika te bieden heeft. Veel km's maken, heel veel mensen die de snelwegen oversteken. Gewoon: go with the flow..
Geniet!
Groetjes, Peggy
Hallo Huub. Fijn te lezen dat je het erg naar je zin hebt daar in het verre Afrique.Kan ook bijna niet anders,heerlijk eten goede temperatuur, misschien nog concertje ,auto wat wil je nog meer. Zie weer uit naar je volgende verslag. Net of je er zelf een beetje bij bent. Heel veel grts uit Echt.
Hallo Huub ik wil je even laten weten dat we vandaag weer een kleinzoon hebben gekregen. Hij heet Finn en alles is heel voorspoedig gegaan. Drink dich mèr eine van os dao in den Afrique. Grts oet Ech.
Ha Huubsche, eindelijk heb ik eens alle foto's gezien en verhalen gelezen. Heerlijk om dit alles te lezen.
Its the time of your life....wa jong!!!
Enne.....dink draan:
hawt dich br.......f, wa jong!!!!!!
Trouwens ozze Joep haet vandaag ut riej-bewies gehaold, sjiek hè!!!!!
Ut Jonnie oet Sjpaubik
Ha, Huupie! Wat vindt ik dat nouw gaaf zeg, dat jij mij so maar een ansichtkaart stuurd uit dat verre Afrika, en noch wel mette vliegmachien. Daar kan je oude broertje noch eens een egt voorbeelt aan neme want die sgrijvt zijne peeteroome nooit eens als die op vakantie is. Maar ja jij bent ook niet op vakantie natuurlijk, maar om te leere en stage te werke door alle maal mooie lijve weer in konditie en regt te vrijve!
de groete van je zeer dankbare (voor de kaart) oome Janne zelluf.
Hahaha janne, zjambear. joa doe kriegs dien kaart waal heur. allein ze komme neet aan es ich ze vanoet hiej stuur dus het zal digitaal motte;)....
zjambear is netuurlik zjWambear, mer det terziejenoet. Dach ich toch ech die sjoon kaart oet Afrika van dich gekrege te höbbe. Twee sjtevige gaaf witte henj op ein klein nag gaver zjwart betske. Is die toch van emes angers gewaes. Groetjes, oome Janne gans zelluf.
Waat zjWambaer, dich op diene bao zestigjaorige laeftied ein Valentijnskaart kriege van ein jĂłnk negerke...?(laes zjwart betske).'tGeit dich good aaf.
Huub, sjtuur nach ins get xx
bie uch hoge temperature, hie geit t weer vreze en in de alpe is weer duchtig sjnee gevalle...eine waereld van versjil en det ervaars doe dao t allermeist.Op nao dien volgend avontuur kĂłmmend wiekend.
U2 in Johannesburg, dao höbse van genaote en veer wachte noe weer op ein nuuj versjlaag. daag sjat, mam
Ha Huub, het was even zoeken maar ik heb je gevonden. Hartstikke mooi om ook jouw verhalen te lezen! De foto´s die je gemaakt hebt zijn echt grandioos. Een concert van U2 bezoeken in Z-A: Uniek! En mooi in beeld gebracht. Ga door met genieten...
Will R.